sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Tästä se taas lähtee

Raportoin tähän blogiin tekemisiäni jotka liittyvät melkoinen-projektin taiteellisten tuotosten kaupusteluun netissä.

Tarkoitus olisi tietysti tienata ihan älyttömästi rahaa ja saada mainetta ja kunniaa siinä sivussa. Kaipa sitä voisi siinä sivussa vähän innostaa ihmisiä tekemään jotain itsekin ja yrittää saada ihmisiä miettimään jotain, mitä he eivät ehkä ole aikaisemmin tulleet ajatelleeksi. Niin ja tietysti saada Suomen vienti uuteen nousuun ja talousjutut kuntoon kerralla.


Lähtökohta on se että minulla on myytävänä jokunen kymmenen kehystettyä valokuvaa, epämääräinen läjä t-paitoja, farkkuja, kelloja, omakustannelehtiä, kirjoja, cd-levyjä, dvd-levyjä ja muuta sekavaa. Näitä kamoja olen yrittänyt kaupitella jo aiemmin huonolla menestyksellä kirpputoreilla.

Suunnitelmani on ottaa kamoista kuvia ja tehdä mahdollisimman hyvät ja myyvät ilmoitukset nettikauppoihin. Alkuun olen ajatellut myydä kamoja ainakin huuto.netissä, etsy.com:issa, mikko.fi:ssä ja melkoinen.com:in omassa nettikaupassa. Kai noita nettikauppoja voisi harkita muitakin. Ebayta nyt ainakin.

Odotukset eivät ole järin korkealla, mikä on varmaan huono juttu. Pitäisi tietty uskoa tuotteeseensa ja itseensä jne, mutta sen jälkeen kun nuo eivät kirpparilla kelvanneet kenellekään, en kyllä osaa ihan hirveän positiivisesti tähän suhtautua. Uskon silti että todennäköisesti ainakin jotain saan myytyä. Onpahan sitten vähemmän romua nurkissa ja uskon tähän hokemaan että "ei ole olemassa negatiivista julkisuutta". Saapahan tuossa näkyvyyttä samalla, kun noita tuotoksia tungen joka paikkaan ja kun osa kamoista on netissä, niin ehkä tavoitan taas uutta yleisöä ja saan ehkä palautetta. Veikkaan kyllä että huuto.netti-porukkakaan ei ihan varauksettoman innoissaan noita tule vastaanottamaan. Toisaalta tuskin nuo nyt ihan hirveästi ihmisiä ärsyttävätkään. Todennäköisesti koko projekti hukkuu vain yleiseen netin taustakohinaan.

Konkreettisella työlistalla tulee äkkiseltään mieleen:
- melkoinen.com:in kieliversiot pitäisi saada kuntoon
- melkoinen.com:n taidesivu pitäisi korjata/laajentaa käsittämään myös nämä kaupusteluprojektit
- melkoinen.comiin pitäisi asentaa nettikauppa
- nettikauppaan pitäisi laittaa jotain kamaa myytäväksi
- huuto.netin ulkoasujuttuja pitäisi testata
- huuto.nettiin pitäisi laittaa kamaa myytäväksi
- etsy.comiin pitäisi laittaa jotain kamaa myytäväksi ja ehkä fiksata kuvaus yms tekstejä (eka versio oli hieman liian negatiivinen)

Toistaiseksi olen projektin eteen tehnyt seuraavaa:

- Olen vähän pläräillyt noita nettikauppasoftia
- olen valokuvaillut tuotteita
- olen tehnyt tunnukset huuto.nettiin ja etsy.comiin ja tutustunut ehtoihin yms


Tässäpä sitä näin alkuun. Tavoitteena olisi nyt saada jutut myyntiin noin viikon päästä linjoille kaikki yhtä aikaa.

1 kommentti:

  1. Noniin! Hienoa että aktiivisuutta ja intoa löytyy. Jään mielenkiinnolla odottelemaan, miten teitin käy. Muistaha päivitellä ahkerasti blogia!

    VastaaPoista